3x30 = Успех!

Дългогодишни проучвания показват, че 30 минутната 30’ fitXpress тренировка е достатъчна за „пробуждането” на тези части от тялото, които допринасят за промените към които се стремим. За тези от вас, които са тренирали в стандартни фитнес салони, 30 минутна тренировка може би звучи несериозно, защото добрите практики показват, че човек се нуждае от поне 3 пъти повече време за да постигне желаните резултати. Сравнявайки двата подхода, веднага става ясно, че 30’ fitXpress предлага значително по-добра перспектива. През въпросните 30 минути тялото е предизвикано да работи без прекъсвания и почивки. В конвенционалните фитнеси обикновено се чака за всеки уред, което удължава тренировката но не и ефикасността ѝ. Кръговата тренировка на 30’ fitXpress се стреми да опростява нещата.

Три пъти седмично:

Често ни питат за оптималният брой тренировки на седмица. Естествено няма еднозначен отговор на този въпрос, но има някои прости правила, които може да следвате – оптималният брой тренировки е 3 на седмица. Въпреки това е важно, те да се разпределят равномерно през седмицата. Най-добре е да се тренира през ден и най-късно на третия ден. Това естествено не означава. Че тренировките в три последователни дни са забранени, но по-добре да не привиквате към такава програма.

Ефективно планиране:

Защо препоръчваме този подход. По време на тренировка тялото използва своите енергийни запаси, които в последствие търси начин да възстанови моментално по време на фазите за почивка и по време на сън.

Човешкото тяло е висш организъм, който поставен в ситуация на изтощителна тренировка, в последствие търси възможност възстанови изгубените количества и да натрупа енергийни запаси за евентуални бъдещи  тренировки. Тази промяна не се случва след първата тренировка а е необходимо известно постоянство. Ако тренировките се превърнат в рутина, Вие ще започнете да забелязвате постепенна промяна до момента в който усетите как физическите ви способности са се повишили многократно. Важно е да запомните, че регулярните тренировки са ключа към успеха, защото дори и една тренировка седмично е достатъчна да се поддържа една постигната добра физическа форма.  От друга страна, не се препоръчва (особено в началото) да се тренира твърде често. Това може да доведе до нежелани резултати защото ще подложите тялото на шок и няма да му предоставите достатъчно време да възстанови енергийните си запаси.

Добре е да знаете:

  • 30 минутна интензивна тренировка е достатъчна;
  • 2 до 3 тренировки седмично водят до оптимални резултати
  • Опитайте се да разпределяте тренировките равномерно за да дадете шанс на организма си да възстанови изразходваната енергия.

FitXpress фитнес център предлага уникална тренировъчна програма, в рамките на 30 минути. За това кратко време нашата програма съчетава тренировка за всяка мускулна група в комбинация с кардио упражнения. Тази програма има за цел да Ви тонизира и подобри физическата форма на всеки. Нашите хидравлични уреди са проектирани специално за жени и имат 6 различни степени на натоварване. Това Ви гарантира, че няма да стигнете момент в който натоварването няма да е достатъчно.

Опитайте нашата безплатна първа тренировка и се убедете в достойнствата на нашата програма.

images2

Безплатна първа тренировка

Заповядайте във FitXpress и направете безплатно своята първа тренировка. Така ще имате възможност да се запознаете с възможностите, които ви предлагаме и да получите насоки за постигане на мечтаната от вас фигура.